top of page

Seizoen 5, aflevering 2:

Bizar!

IIn gesprek met Imene Trabelsi, professor in marketing  of the IOC (de 1e afkorting en nee, niet het Internationaal olympisch committee ...😃 ) International Olive Counciltijdens de WOOE (2e afkorting🙃) World Olive Oil Exhibition in Madrid en daarna vindt topchef  Alain Caron het heel bizar wat er gebeurde tijdens de AIOOC (3e  afkorting 🤣 ) Amsterdam International Olive Oil Competition, 3e editie 2024. Voice over zoals gewoonlijk: woordkunstenaar Gerrit de Hoop, epische muziek zoals nog gewoonlijker van Reiner van Bevervoorde, Fazz Four.
Gaan!

duur: 17 minuten

Seizoen 5, aflevering 1 :

 Op de markt is uw gulden

een daalder waard

In deze episode breng ik een bezoek aan Richard Wolny en zijn 'olijfolie wereld 'experience' in Nürnberg. Hij is olijfolie expert, lid van het Duitse olijfolie panel en gewoon een erg leuke gast! 
Verder gaan we op bezoek bij DE plek waar de wereldproblematiek in 1 klap opgelost wordt, de weekmarkt in Bussum, bij het koffietentje van Erik. Prangende vragen over #olijfolie worden gesteld door de stamgasten.

 

 

duur: 16 minuten

Seizoen 4, aflevering 2:

Echt? uit Albanië?

 

In deze aflevering praat ik tijdens de horeca beurs Gastvrij Rotterdam met Eva Nastas, plv Ambassadeur van Albanië in Nederland en proeven we een heerlijke Albanese olijfolie. Albanese olijfolie? jazeker, Albanese olijfolie!  We 'bumpen' even tegen tv chef Alain Caron aan die op de achtergrond wat fluistert over de komende 3e editie van de Amsterdam International Olive Oil Competition waar hij juryvoorzitter is. Daarna behandelen we een vraag van vaste luisteraar Henk. Henk bedankt! 

duur: 14 minuten

IMG_3488.JPG
Schermafbeelding 2020-12-02 om 08.57.46.
Schermafbeelding 2020-12-02 om 09.39.08.

Deel 5, december 2020: voedselfraude en fawa

In gesprek met prof dr ir Saskia van Ruth, Wageningen University en Ruud Kager,

horeca-ondernemer, docent en vinoloog.

 

 

duur: 31 minuten

Deel 4, september 2020:

vragen van luisteraars

 

In gesprek met dr Mauro Amelio, hoofd

laboratorium olijfolieproducent en docent

'chemical analysis olive oils' uit Italië en

dr Muge Nebioglu, professional olive oil

taster & foodengineer uit Turkije)

duur: 22 minuten

Deel 6, maart 2021: het 

beste van Griekenland 

In gesprek met Pavlos Kaplanis van Ben Olive Mill

in Kalamata, Griekenland. Over olijfolie maken, 

chocolade met olijfolie in plaats van koffie, Jeroen

Dijsselbloem en waarom maximum snelheid 

alleen geld voor toeristen.

duur: 26 minuten

Schermafbeelding 2020-12-02 om 09.53.57.
Schermafbeelding 2020-12-02 om 10.08.06.
Schermafbeelding 2020-12-02 om 10.28.35.

Deel 3, maart 2020:

Portugal en "ik ben gek"

In gesprek met 'ik vertrek' Marije van den

Boogaard, boerin, restaurateur en 

olijfoliesommelier.

 

 

duur: 22 minuten

Deel 2 , februari 2020:

het mediterrane 'dieet'

In gesprek met Annemieke Jansen, cardioloog 

en Janine Jansen, grafische vormgever en 

auteurs van de boeken "hartstikke lekker" en "hartstikke mediterraan".

duur: 30 minuten

Deel 1 , januari 2020:

podcast....hoe dan?

brainstorm sessie met vrienden Gerrit de Hoop, stem

acteur, Hidde Meijer, 'gewoon' acteur' en Ruud Kager (zie aflevering 5 ;). Hoe gaan we die podcast nou maken?

duur: 20 minuten

bottom of page