top of page
Seizoen 6, deel 1
🌿 "Boomer ontmoet Toekomst: Wandelen door de Wereld van Olijfolie" 🎙️
In deze bijzondere aflevering nemen Gregor Christiaans – auteur van *Lekker Vet: Alles over Olijfolie*, voorzitter van Stichting Olijfolie Nederland én fervent podcastmaker – en zijn dochter Kasia je mee op een avontuur door een adembenemende olijfboomgaard in Apulië. 🌳✨
Seizoen 5, deel 2
Alain vindt het bizar, Imene is happy.
In conversation with , professor in marketing of the IOC (the 1st abbreviation and no, it is not the International Olympic Committee ...😃), during the in Madrid and afterwards topchef Alain Caron finds it very bizarre what happened during the
Seizoen 5, deel 1
een Duitser in de olijfolie en de markt in Bussum... Lekker vet!
In deze episode breng ik een bezoek aan Richard Wolny en zijn 'olijfolie wereld 'experience' in Nürnberg. Hij is olijfolie expert, lid van het Duitse olijfolie panel en gewoon een erg leuke gast!
Verder gaan we op bezoek bij DE plek waar de wereldproblematiek in 1 klap opgelost wordt, de weekmarkt in Bussum, bij het koffietentje van Erik. Prangende vragen over #olijfolie worden gesteld door de stamgasten.
Verder gaan we op bezoek bij DE plek waar de wereldproblematiek in 1 klap opgelost wordt, de weekmarkt in Bussum, bij het koffietentje van Erik. Prangende vragen over #olijfolie worden gesteld door de stamgasten.
Seizoen 4, deel 2: Henk, Alain en de ambassadeur van Albanië
In deze aflevering praat ik tijdens de horeca beurs met Eva Nastas, plv Ambassadeur van Albanië in Nederland en proeven we een heerlijke Albanese olijfolie. Albanese olijfolie? jazeker, Albanese olijfolie! We 'bumpen' even tegen tv chef Alain Caron aan die op de achtergrond wat fluistert over de komende 3e editie van de waar hij juryvoorzitter is. Daarna behandelen we een vraag van vaste luisteraar Henk. Henk bedankt!
Dit alles kan natuurlijk niet zonder stemvirtuoos Gerrit de Hoop en bende leider Reiner van Bevervoorde van Fazzz Four met de soundtrack voor deze podcast!
Dit alles kan natuurlijk niet zonder stemvirtuoos Gerrit de Hoop en bende leider Reiner van Bevervoorde van Fazzz Four met de soundtrack voor deze podcast!
Seizoen 4, deel 1:
Olijfolie in Singapore? Het Starbucks effect :)
Waar beter om een verse start te maken met deze podcast dan in HET olijfolie land ter wereld: SINGAPORE! (not).
Ik ga samen met mijn broer een aantal winkels bezoeken waar ze olijfolie verkopen en vliegen van links naar rechts in onze gesprekken. Via olijfolie naar de Aziatische keuken, terug naar koffie en vervolgens een gesprekje met een Singaporese consument in jaja, 1 van de leukste retailers: Don Don Donki (let op de samenzang op het einde van de podcast).
Conclusie? Veel zonnebloem, weinig olijf, veel plezier, weinig kauwgom op de grond!
De opnames zijn al lopende gemaakt in diverse winkels en koffie tentjes (de heerlijke geuren spatten er van af), waardoor de geluidskwaliteit nogal 'wisselend' is 😉.
Vragen en/of opmerkingen? graag mailen naar gregchr@me.com
Ik ga samen met mijn broer een aantal winkels bezoeken waar ze olijfolie verkopen en vliegen van links naar rechts in onze gesprekken. Via olijfolie naar de Aziatische keuken, terug naar koffie en vervolgens een gesprekje met een Singaporese consument in jaja, 1 van de leukste retailers: Don Don Donki (let op de samenzang op het einde van de podcast).
Conclusie? Veel zonnebloem, weinig olijf, veel plezier, weinig kauwgom op de grond!
De opnames zijn al lopende gemaakt in diverse winkels en koffie tentjes (de heerlijke geuren spatten er van af), waardoor de geluidskwaliteit nogal 'wisselend' is 😉.
Vragen en/of opmerkingen? graag mailen naar gregchr@me.com
Seizoen 3:
met tv-chef Alain Caron over de Amsterdam International olive oil competition
Afgelopen mei heeft de eerste editie van de Amsterdam International Olive Oil competition plaatsgevonden. 79 olijfoliën uit 12 landen werden beoordeelt door een panel van olijfolie experts en een chef vakjury.
De experts waren zeer te spreken over de competitie en de olijfolie panelleden stonden versteld van de hoge kwaliteit van de olijfolien.
In de chefs jury: voorzitter, tv chef, auteur; Dennis Jong, Bussum, Richard Meijer,, Rotterdam en Leonardo Pacenti, , Amsterdam.
In de olijfolie expert jury: panelleader (Turkije), (Nederland), (Nederland), (Duitsland) en Aldo Mazzini (Italië).
De experts waren zeer te spreken over de competitie en de olijfolie panelleden stonden versteld van de hoge kwaliteit van de olijfolien.
In de chefs jury: voorzitter, tv chef, auteur; Dennis Jong, Bussum, Richard Meijer,, Rotterdam en Leonardo Pacenti, , Amsterdam.
In de olijfolie expert jury: panelleader (Turkije), (Nederland), (Nederland), (Duitsland) en Aldo Mazzini (Italië).
Seizoen 2, deel 2:
Witte olijfbomen en een chef die er goed uitziet!
we bezoeken de olijfboomgaard van de de broers Gianni en Luca Calvi in Ligurië in Italië die dit jaar 100 jaar lang olijfolie maken en verwonder ik mij over de witte olijfbomen en geniet ik van de boomgaard, de stilte, de kerkklok op de achtergrond en heerlijke gerechten.
Chef John Vingerhoets en Mildo Kerstens van restaurant Nobel in Bussum gaan vervolgens aan de slag met de olijfolie van Calvi en laten niet proeven maar horen hoe een Chablis klinkt!
heb je vragen en wil je die stellen voor de volgende podcast? stuur mij een gesproken tekst in Whatsapp 06-51814835 (of gewone tekst mag natuurlijk ook :)) en ik behandel de vraag in de volgende podcast.
Voor aan- en opmerkingen mag je natuurlijk ook een mail sturen: lekker@olijfolieproeven.nl Kijk voor meer info op:
Enjoy!
Chef John Vingerhoets en Mildo Kerstens van restaurant Nobel in Bussum gaan vervolgens aan de slag met de olijfolie van Calvi en laten niet proeven maar horen hoe een Chablis klinkt!
heb je vragen en wil je die stellen voor de volgende podcast? stuur mij een gesproken tekst in Whatsapp 06-51814835 (of gewone tekst mag natuurlijk ook :)) en ik behandel de vraag in de volgende podcast.
Voor aan- en opmerkingen mag je natuurlijk ook een mail sturen: lekker@olijfolieproeven.nl Kijk voor meer info op:
Enjoy!
Seizoen 2, deel 1:
interview met olijfolieproducent Pavlos Kaplanis
In deze aflevering praat ik Met Pavlos Kaplanis, trotse Griek met een enorme passie voor olijfolie. Hij is verantwoordelijk voor Ben Olive Mill op Kalamata en verzorgt rondleidingen en olijfolieproeverijen. Voor meer informatie ga naar
We praten over zijn mooie vak maar ook over zijn uitvinding de combinatie van pure chocolade en extra vierge olijfolie (als vervanging van koffie), snelheidsregels die alleen gelden voor toeristen en niet voor locals en Jeroen Dijsselbloem ;)
Ook beantwoorden we met Pavlos weer vragen van luisteraars.
We praten over zijn mooie vak maar ook over zijn uitvinding de combinatie van pure chocolade en extra vierge olijfolie (als vervanging van koffie), snelheidsregels die alleen gelden voor toeristen en niet voor locals en Jeroen Dijsselbloem ;)
Ook beantwoorden we met Pavlos weer vragen van luisteraars.
Seizoen 1, deel 5:
Voedselfraude, olijfoliefraude en 'fawa'
In deze aflevering praat Gregor Christiaans met prof. dr. ir Saskia van Ruth van de Wageningen University over de wondere en duistere wereld van voedselfraude. Wat is nou precies voedselfraude? Komt het veel voor? Welke voorbeelden zijn spraakmakend? En wat kan de consument er aan doen? Ook gaat hij op bezoek bij Ruud Kager, horeca ondernemer, vinoloog en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij maakt een heerlijk gerecht met zalm, fawa en natuurlijk een mooie olijfolie.
Seizoen 1, deel 4:
Oily questions from listeners (partly in English)
To all English listeners: 75% of this podcast is in English ;). Enjoy!
In deze aflevering beantwoord Gregor Christiaans, auteur van het boek "lekker vet, alles over olijfolie', vragen over olijfolie met 2 experts: Mauro Amelio, chemist, hoofd van het laboratorium van een olijfolieproducent en docent aan een olijfolieschool in Italië en Muge Nebioglu, food engineer, panelleader en hoofd van de afdeling olien en vetten van een laboratorium in Bursa, Turkije.
We gaan het hebben, over olijfolie en gezondheid, bakken met olijfolie, proefpanels, verpakkingsvormen en....de muziek!
Er zijn veel vragen binnengekomen waarvoor mijn hartelijke dank. In deze podcast kon ik ze niet allemaal beantwoorden maar ze komen zeker nog aan bod!
Voor opmerkingen en suggesties, mail naar lekker@olijfolieproeven.nl. Of wat nog leuker is, spreek een vraag in over alles wat je wilt weten over de wondere wereld van olijfolie via whatsapp: 06-51814835
muziek: FAZZZ, Reinier van Bevervoorde
Diep donkerbruine stem: Gerrit de Hoop
In deze aflevering beantwoord Gregor Christiaans, auteur van het boek "lekker vet, alles over olijfolie', vragen over olijfolie met 2 experts: Mauro Amelio, chemist, hoofd van het laboratorium van een olijfolieproducent en docent aan een olijfolieschool in Italië en Muge Nebioglu, food engineer, panelleader en hoofd van de afdeling olien en vetten van een laboratorium in Bursa, Turkije.
We gaan het hebben, over olijfolie en gezondheid, bakken met olijfolie, proefpanels, verpakkingsvormen en....de muziek!
Er zijn veel vragen binnengekomen waarvoor mijn hartelijke dank. In deze podcast kon ik ze niet allemaal beantwoorden maar ze komen zeker nog aan bod!
Voor opmerkingen en suggesties, mail naar lekker@olijfolieproeven.nl. Of wat nog leuker is, spreek een vraag in over alles wat je wilt weten over de wondere wereld van olijfolie via whatsapp: 06-51814835
muziek: FAZZZ, Reinier van Bevervoorde
Diep donkerbruine stem: Gerrit de Hoop
Seizoen 1, deel 3:
Interview me olijfolie sommelier Marije van den Boogaard
In deze aflevering praat Gregor Christiaans, auteur van het boek "lekker vet, alles over olijfolie', met Marije van den Boogaard, olijfoliesommelier, restaurateur en olijfolieboer in Portugal. Ze vertelt over haar liefde voor de olijf, het harde werken in de gaard, de zin en onzin van olijfoliecompetities en...dat ze gek is....:). Meer informatie vind je op www.passeite.com
Voor opmerkingen en suggesties, mail naar lekker@olijfolieproeven.nl. Of wat nog leuker is, spreek een vraag in over alles wat je wilt weten over de wondere wereld van olijfolie via whatsapp: 06-51814835
muziek: FAZZZ, Reinier van Bevervoorde
Diep donkerbruine stem: Gerrit de Hoop
Voor opmerkingen en suggesties, mail naar lekker@olijfolieproeven.nl. Of wat nog leuker is, spreek een vraag in over alles wat je wilt weten over de wondere wereld van olijfolie via whatsapp: 06-51814835
muziek: FAZZZ, Reinier van Bevervoorde
Diep donkerbruine stem: Gerrit de Hoop
seizoen 1, deel 1:
Het mediterrane diet en olijfolie met Jansen en Jansen
in deze podcast is de host Gregor Christiaans In gesprek met Annemieke Jansen, cardioloog in het Groene Hart ziekenhuis te Gouda en Janine Jansen, grafische vormgever en auteurs van de boeken ‘hartstikke lekker’ en ‘hartstikke mediterraan’ over het mediterrane diet. Deze aflevering is opgenomen tijdens het Little Italy evenement in de Westergasfabriek te Amsterdam.
Uitspraken in deze uitzending:
"Het mediterrane diet voorkomt hart- en vaatziekten",
"Olijfolie is goed voor je cholesterol",
"Je hebt echt een dingetje als je geen vette vis lust"
"Extra vierge kokosolie is vooral extra duur"
"Lekker veel slapen"
Wat heb je nodig voor het mediterrane diet: olijfolie (phenolen), handje noten, groenten (phenolen, tanine), vette vis (omega 3) en fruit.
Muziek is courtesy van de waanzinnige band Fazzz; Reinier van Bevervoorde.
Linkje naar de website van ‘Jansen & Jansen’: http://www.jansenjansen.com
Wij houden van bruikbare op- en aanmerkingen. Stuur ze naar info@olijfolieproeven.nl
Uitspraken in deze uitzending:
"Het mediterrane diet voorkomt hart- en vaatziekten",
"Olijfolie is goed voor je cholesterol",
"Je hebt echt een dingetje als je geen vette vis lust"
"Extra vierge kokosolie is vooral extra duur"
"Lekker veel slapen"
Wat heb je nodig voor het mediterrane diet: olijfolie (phenolen), handje noten, groenten (phenolen, tanine), vette vis (omega 3) en fruit.
Muziek is courtesy van de waanzinnige band Fazzz; Reinier van Bevervoorde.
Linkje naar de website van ‘Jansen & Jansen’: http://www.jansenjansen.com
Wij houden van bruikbare op- en aanmerkingen. Stuur ze naar info@olijfolieproeven.nl
bottom of page